Оставиха британския педофил за постоянно в ареста
Оставиха британския педофил за постоянно в ареста / Дарик нюз

Постоянна мярка задържане под стража наложи Районен съд В. Търново на 63- годишния англичанин Пол Ренас. Той бе е задържан в събота в старата столица за блудство с две деца - братчета на 11 и 12 години. Британският гражданин бе заловен в дома си с едното от момченцата, които са от ромски произход. Децата са били предоставяни от техните родители на чужденеца срещу заплащане.

Блудствените действия са извършвани периодично от една година в апартамента на мъжа в Асенова махала, със знанието на родителите на двете момченца. Семейството от ромски произход живее в павликенското село Стамболово. Родителите са безработни и социално слаби, имат още едно дете- 6-годишно момиченце, за което няма данни да е участвало в сексуалното престъпление.

Англичанинът е взимал момченцата от селото, които оставали в дома му през почивни и празнични дни. В замяна мъжът давал пари на семейството, плащал сметките, купувал им храна и подаръци.

Съдия Страхилов е преценил, че Пол Ренас, който е със статут на постоянно пребиваващ в България, може да се укрие или да извърши друго престъпление. Още повече, че по данни на полицията англичанинът е осъждан за подобно престъпление в страната си, където има 5-годишна ефективна присъда за сексуално нападение над дете, от която е излежал три години.

Служебният защитник на британеца адвокат Станчо Лазаров заяви, че подопечният му е признал обвинението, но случаят не е толкова брутален, не е имало насилие и никакви заплахи. По думите на Лазаров обвинението е, че е използвана зависимост и децата си били под негов надзор. Адв. Лазаров съобщи също, че задържаният има много заболявания, като диабет в напреднала форма, високо кръвно налягане и т.н.

Мярката може да бъде обжалване в тридневен срок пред Великотърновски окръжен съд.