Мегапорт Рейсинг e отборен победител в Писта В. Търново, Константин Маршавелов първи индивидуално
Мегапорт Рейсинг e отборен победител в Писта В. Търново, Константин Маршавелов първи индивидуално / Дарик нюз

Константин Маршавелов с "Мицубиши Лансер Ево 10" спечели шестото издание на Писта "В. Търново". Пилоттът на КА- 2 Рейсинг Тийм разчупи хегемонията на Илия Царски при най- мощните коли в група Макси /над 2000 куб.см/. Още в първата тренировка той изправари Царя, също с Мицубиши, но девятка. Във втората четирикратният шампион под Царевец, който преди седмица мина през таван на планинското в Благоевград, реши да не се пуска, за да запази мотора на колата си, с който имаше проблем. Въпреки това с времето от първата тренировка той си осигури трета позиция в решетката. Между него и Маршавелов се вклини Пламен Камбуров. Днес Царски бе по- бърз от Камбуров, който направи грешка на старта, но не и от Маршавелов и стигна само до второто място.

Тодор Тодоров от великотърновския клуб "Мегапорт Рейсинг" победи в група Супер /автомобили до 1600 куб.см/. Лясковчанинът с "Фолксваген Поло" бе безапелационен по време на 14- тте обиколки и не даде шансове на съперниците си. Той е първи и в своя клас Х- 2. Втори финишира Ерменко Ерменков със "Ситроен Саксо". Трети е Росен Костов с "Пежо 106", който се възползва от отпадането на Даниел Ковачев, получил повреда в съединителя на своя "Ситроен Саксо". Тодоров имаше кошмарна събота. По време на втората тренировка в групата ладата на Илия Вълчев изхвърли маслото си на асфалта. Потърпевш се оказа именно лясковчанинът, чиято кола се хлъзна на маслото и се удари в мантинелата. Пилотът на "Мегапорт Рейсинг" вече си бе осигурил първото място в стартовата решетка, но цяла вечер с механиците си ремонтира полото.

"Мегапорт Рейсинг" e отборен победител в Писта "В. Търново", Константин Маршавелов първи индивидуално
netinfo

Вторият кръг от шампионата на затворен маршрут бе открит от кмета Даниел Панов, който в словото си пожела на състезателите да бъдат много здрави, да имат хъс и упоритост и да постигнат много успехи. Церемонията бе уважена още от областният управител проф. Пенчо Пенчев и от председателя на Общинския съвет във В. Търново- Николай Ашиков, а над 20 000 зрители, дошли от цялата страна, се бяха разположили около трасето.

Само осем пилоти финишираха в група RS /1600-2000 куб.см/. Най- бърз бе президентът на "Мегапорт Рейсинг" Мирослав Ангелов, който донесе втора победа за клуба си. Днес той отново кара силно, както и в двете съботни тренировки, и със своя "Фиат Пунто" даде най- добро време. "Благодаря на публиката за подкрепата, беше невероятна. Благодаря на директора на състезанието Димитър Стефанов и на Община В. Търново за чудесната организация", каза Миро Ангелов, който като съотборника си Тошко Тодоров печели за първи път на домашната писта. Втори завърши Ангел Григорчев с "Рено Клио", който в последните пет обиколки кара без спирачки. Трети е шампионът в групата от миналата година- Станимир Урумов с "Трабант", но с двигател на "Рено". Четвърти финишира друг пилот на "Мегапорт Рейсинг" Станислав Паришков с "Опел Кадет", който победи в клас Х- 3. В събота той спря веднъж в мантинелата и трябваше да оправя ходовата част на автомобила си. Шести в групата и първи в Н- 3 е съотборникът му Емил Денев с "Рено Клио", който определи състезанието, като интересно, а участието си, като реверанс пред публиката, защото приоритет са му планинското и рали- шампионатът. Отборен първенец стана "Мегапорт Рейсинг", който продължи серията си успехи през сезона- две първи места на планинско.

Общо 38 пилоти стартираха във В. Търново. Заявки за участие бяха подали 52- ама, но 11 не пристигнаха. Сред отказалите се бе и великотърновецът Красимир Кандиларов, който обаче единствен уведоми навреме организаторите и се размина с глобата, която отнесоха останалите. В последния момент надпреварата напусна ветеранът Владимир Илиев, който не бе съгласен с наказание на автомобилист  от неговия тим и заяви, че няма да кара. Санкционираният състезател също се оттегли, колата на друг пък гръмна бутало още преди да започне битката и не можа да я подкара.