Коледен базар отвори врати в СОУ В. Благоева
Коледен базар отвори врати в СОУ В. Благоева / netinfo

Отвори врати традиционният за СОУ "Вела Благоева" коледен базар, в подготовката на който се включиха учители, ученици и много родители. В продължение на месец учениците от начален етап се трудиха, за да изработят красиви коледни и новогодишни сувенири.

Клубовете "Млад предприемач" и "Малките предприемачи" по проект УСПЕХ, обучаващи се по програма на Джуниър Ачийвмънт, подредиха щанд с ръчно изработени изделия с благотворителна цел. Малките предприемачи ще дарят събраните средства на второкласничката Виктория Кямилова, за да бъде продължено нейното лечение. Останалите щандове на начален етап предлагаха своите коледни изделия, като със спечелените средства и тази година искат да подобрят училищния интериор.

Учениците от гимназиален етап се включиха в коледния базар с изделията на своите Учебни компании, с които представиха умения, придобити по време на обучението по предприемачество на Джуниър Ачийвмънт. Учебна компания „Боляри" на учениците от IX клас се представи с красиво изработени коледни картички, весели химикали, шалове и коледни кексчета.

Учениците от компанията показаха как обикновените химикали могат да се превърнат във весели човечета с ръце и интересни прически. Изобретателност демонстрираха и учениците от XI клас, обединени в Учебна компания „Виктория". Те представиха свещници изработени от черешово дърво и шишарки, практични разделители и удобни пазарски чанти. Учениците изненадаха своите клиенти с коледни късметчета.