Издирват петима роми за нападение и грабеж на мъж от село Вързулица
Издирват петима роми за нападение и грабеж на мъж от село Вързулица / Дарик нюз, архив

Петима роми са набили и ограбили 57- годишен мъж от село Вързулица, Община Полски Тръмбеш, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Снощи около 21.30 часа потърпевшият е подал сигнал на телфон 112 за извършено спрямо него престъпление.
Вчера около 16.00 часа непознат мъж от ромски произход предложил на И.А. да подмени улуците на стопанска постройка. Договорили се за 15 лева на линеен метър. По- късно пристигнали още четирима роми. След като свършили уговорената работа, се разбрали срещу още 5 лева на метър да почистят улуците на къщата на тъжителя.
В края на деня пресметнали, че стопанинът им дължи 1100 лева. Мъжът можел да им даде само 600 лева. След картки пререкания, човекът се съгласил да доплати още 200 лева. Влязъл в къщата, за да вземе сумата, която държал под дюшека. Навеждайки се да вземе парите видял, че един от „майсторите" го е последвал в стаята. Същият го ударил в областта на тила и докато мъжът бил в безпомощно състояние обрал разпилените по земята банкноти - общо 350 лева.
По данни на пострадалия цялата група е от ромски произход. Двама от тях са на възраст около 16 години, а останалите между 25 и 30 години. Оттеглили са се с лек автомобил със софийска регистрация.
Превозното средство е обявено за издирване. В РУП Полски Тръмбеш е образувано досъдебно производство за извършения грабеж.