Хандбалистките почват на 22 септември с ЦСКА
Хандбалистките почват на 22 септември с ЦСКА / netinfo
Новото първенство на женската “А” хандбална група ще стартира на 22 септември. В Първия кръг от 17 часа етърки ще приемат в ДКС “В. Левски” столичния ЦСКА, постанови изтегления жребии.
В шампионата ще участват седем отбора: “Етър- 64”, “Локомотив Металекс Билд” /Варна/, “Бъки” /Габрово/, “Пирин” /Благоевград/, ХК “Шумен- 98”, ЦСКА и ХК “Хасково”. Тъй като тимовете са седем във всеки кръг ще има по един почиващ. Великотърновки ще домакинстват на шампионките от Варна в Третия кръг. Есенният дял от първенството ще приключи на 3 ноември. Пролетният стартира седмица по- късно, като три кръга от него ще се изиграят през ноември и декември, а останалите четири през февруари следващата година. Първите шест отбора, след приключване на редовния сезон, продължават при разменено гостуване на полуфинал през март и април. През май са мачовете от финалната четворка, които ще определят шампионките и подгласничките им. Мачовете за купа България са на 20 и 27- ми януари и на 2 и 3- ти февруари.
В момента хандбалистките на “Етър- 64” се подготвят във В. Търново. В понеделник и сряда ще изиграят контролни срещи с “Бъки”. От 10 до 12 септември пък ще приемат сръбския “Крагуевац”, който идва за приятелски мачове.