Хамак парти заформиха в градинката край Асеневци
Хамак парти заформиха в градинката край Асеневци / DarikNews.bg
Хамак парти заформиха в градинката край Асеневци
57791
Хамак парти заформиха в градинката край Асеневци
  • Хамак парти заформиха в градинката край Асеневци

Хамак парти заформиха в градинката до паметник "Асеневци" група ентусиасти. Сред дърветата са опънати десетина хамаци и няколко слак лайн ленти, върху които може да се балансира. Нестандартните забавления се организират от неформалната група "Айляк Хамак" и художниците от клуб Таралеж и сдружение "Идействие". Те решили да използват един от последните топли почивни дни за годината и да поайлячат на хамаци сред зеленината на парка.

Освен че предлагат удобни хамаци за релакс, организаторите са набавили и книги за четене, провесени само на една ръка разстояние над хамаците. Редом до висящата библиотека в парка е подредена и фотоизложба на млади автори.

Кристиян Александров от Бургас и Веселин Петров от Казанлък са в основата на интересната инициатива. Обичат природата, музиката, изкуството и спорта, затова решават да ги обединят в едно. Така се родила идеята за хамак парти. Преди месец ентусиастите направиха хамак кино на открито в парк "Дружба".

Сега са изработили огромен експериментален хамак, предназначен за различни по вид игри. Той е дълъг 9 метра и може да побере няколко човека наведнъж, обяснява Веско. Той практикува балансови упражнения върху слак лайн ленти от 4 години. Този вид спорт е много развит в САЩ и Германия, в момента навлиза и у нас.

Младежите, които живеят във Велико Търново, се занимават с производство на алпийски хамаци, слак лайн ленти и екипировки за планината и алпинизъм. Чуйте разговора с Кристиян и Веско в звуковия файл.

Възел шоп, където всеки може да се научи да връзва различни възли, въжен тролей, уроци по китара и въртене на пой също са част от атрактивната програма в парка. Висящото парти ще остане отворено за посетители, докато има слънце в днешния ден.