Етър ВТ посреща Видима Раковски във втората си контролна среща
Етър ВТ посреща Видима Раковски във втората си контролна среща / Дарик нюз, архив

Двуметров централен защитник от Ловеч е на проби в “Етър ВТ”, съобщи старши треньорът Калоян Чакъров. Ръстовият Благовест Ботев ще може да бъде видян от феновете по време на приятелската среща с “Видима Раковски”, насрочена за днес от 18 часа на стадион “Ивайло”.  Това е втората контрола на “виолетовите”, които в първата завършиха 1:1 в Трявна с дублиращия отбор на шампиона “Лудогорец”. Пробен период в тима кара и външен халф, играл през миналия сезон в “Янтра Габрово”. Трениралият около седмица бранител от Силистра- Иван Иванов, е освободен.

Селекцията е отворен процес, футболисти ще идват и ще се отиват, важното е при нас да останат, тези които най- добре паснат на отбора, коментира Калоян Чакъров. В тази посока той добави, че предстои много работа, тъй като изискванията му са по- различни и е необходимо време на етърци за адаптация към тях. Като цяло подготовката върви добре и старши треньорът е доволен от създадената организация. Заниманията се провеждат на терена в Самоводене, който със съдействието на кмета на селото Николай Милаковски се поддържа в много добро състояние.

Получилият травма срещу “Лудогорец” нападател Иван Петков е преминал прегледи, които показват, че се е отървал с натъртване. Въпреки, че все още изпитна болки таранът тренира. В заниманията се е включил и претърпелия операция от херния Благовест Ангелов, както и оздравелият след прекаран вирус халф Илко Трифонов. От понеделник към тренировъчния процес се завръща и опитният защитник Росен Ванков.