Двама мъже в тежко състояние след среднощна стрелба във В. Търново
Двама мъже в тежко състояние след среднощна стрелба във В. Търново / Дарик нюз, архив

Двама мъже от В. Търново са тежко ранени при стрелба на ул. "Охрид" в старата столица малко след полунощ. Сигнал за инцидента е подаден в полицейското управление в 01.39 ч. от 34-годишна жена. На мястото е изпратен полицейски екип, който установил, че около 01.30 часа е възникнал скандал между две групи. Разпрата прераснала в сбиване, след което са били произведени изстрели с пистолет.

По данни на полицията са пострадали двама мъже - 40-годишният А. К. и 38-годишният Т. И. Те са откарани във великотърновската болница с огнестрелни рани в областта на главата и опасност за живота. Двамата са в кома, състоянието им е тежко, съобщи за Дарик шефът на болницата д-р Стефан Филев. Мъжете са оперирани и настанени в реанимация. По непотвърдена информация единият е военен. При свадата той е прострелял другия мъж, след което е направил опит да се самоубие.

В момента тече разследване по така наречените "горещи следи", съобщи говорителят на великотърновската окръжна прокуратура Катя Лещакова. Според нея още е рано, за да има повдигнато обвинение, тепърва ще се изясняват всички факти и обстоятелства по случая, причините за конфликта и какво е използваното оръжие. Към момента няма задържани, предстои назначаване на балистична експертиза.