Цветанов: Структурата на ГЕРБ в областта е единна, не съм разпъвал чадър над Орлин Тодоров
Цветанов: Структурата на ГЕРБ в областта е единна, не съм разпъвал чадър над Орлин Тодоров / Дарик нюз
Цветанов: Структурата на ГЕРБ в областта е единна, не съм разпъвал чадър над Орлин Тодоров
65095
Цветанов: Структурата на ГЕРБ в областта е единна, не съм разпъвал чадър над Орлин Тодоров
  • Цветанов: Структурата на ГЕРБ в областта е единна, не съм разпъвал чадър над Орлин Тодоров

Като политика определи обвиненията първо, че не е упражнил контрол, а след това, че е упражнил, върху специализираните разузнавателни средства, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Днес той бе във В. Търново за среща с актива на Политическа партия ГЕРБ от областта.

"Просто не мога да разбера кое е правилното- да упражниш контрол или да не упражниш. Всичко тук е политика", каза Цветан Цветанов. Ексшефът на МВР заяви, че не може да си спомни дали е отказал подслушване на бившия началник на Териториално звено "Борба с организираната престъпност" във В. Търново- Орлин Тодоров, през периода август- септември 2009 г. По това време Тодоров е бил редови криминалист в Г. Оряховица.

Чуйте повече от Цветан Цветанов в звуковия файл.

По отношение на откритите бюлетини в печатницата в Костинборд Цветан Цветанов попита как 40 000 от тях, които според прокуратурата са предназначени за  чужбина биха могли да стигнат до крайната си точка на следващия ден, да влязат в секциите и да се манипулира изборът, тръгвайки на 11 май.

В този контекст той заяви, че може да се иска снемане на имунитета на депутата и водач на листата на ДПС във Варна Йордан Цонев, заподозрян като организатор на мащабната схема за купуване на гласове.
По темата  Цветанов попита и защо все още не е поискан имунитетът на градския лидер на БСП във Варна и настоящ депутат от левицата Борислав Гуцанов, който преди 3 години беше арестуван при акция „Медузи".

Що се отнася до свищовския депутат- Георги Марков, за чиито фирми се появиха информации, че са замесени в източване на ДДС Цветан Цветанов бе категоричен, че нито един народен представител от ГЕРБ не си и помисля, че може да се скрие зад имунитета си и даде за пример себе си.

В старата столица заместник- председателят на ГЕРБ коментира и актуалната политическа ситуация в страната. По думите му колкото по- бързо премиерът Пламен Орешарски подаде оставка и се насрочат парламентарни избори, толкова е по- добре за България.

"Разговарях с колегите от региона, структурата тук е единна и мотивирана да продължи напред. Започваме подготовка за предстоящи предсрочни парламентарни избори. Колкото по- рано бъдат прекратени правомощията на 42-то Народно събрание и премиерът Пламен Орешарски подаде оставка, толкова по-бързо държавата ще излезе от сложната ситуация, в която се намира. С действията си управляващите от Тройната коалиция- БСП, ДПС и "Атака", показват некомпетентност и обърканост. Очаквам през септември да има избори, на които българските граждани няма да бъдат подведени. Сигурен съм, че манипулацията от деня за размисъл, която безспорно повлия на резултатите от парламентарния вот няма да се повтори. При избори сега нещата ще са по- различни и гражданите няма да се поддадат", подчерта още Цветан Цветанов.