Царете под коша за четвърти път мерят сили във В. Търново
Царете под коша за четвърти път мерят сили във В. Търново / Дарик нюз, архив

Четвъртото издание на Турнира на Царете /The Kings’ Tournament/ по стрийтбол  ще се проведе днес и утре на южния паркинг на МОЛ Велико Търново. За пролетното издание на надпреварата са осигурени най-добрите условия за игра в България – общо четири игрални площадки, две от които на лицензираната от ФИБА настилка и с хидравлични кошове.

За всяко игрище ще има електронни табла за резултата и времето, трибуни за зрителите, лицензирани съдии и секретари. The Kings’ Tournament e одобрен от ФИБА турнир и всеки, който има профил на сайта 3x3planet.com ще трупа точки за ранглистата. Както и на предишните издания на турнира, за всеки състезател ще има безплатни безалкохолни напитки, но този път и по 2 тениски. На 11 май (събота) ще играят възрастови групи –  момчета над 18 г. и девойките над 16 г. В неделя ще се състезават момчета до 14 и до 18 г. и момичета до 16 г.

За всички отбори класирали се от 1-во до 3-то място са предвидени парични и предметни награди. Първите 3 отбора от момчетата над 18 г. ще получат квоти за държавното първенство по стрийтбол 3х3 през месец юни, където ще се борят за класиране на международните турнири на ФИБА. В това издание на състезанието за първи път ще бъде водена статистика за отбелязаните кошове от всеки състезател, на базата на която ще бъдат връчени и MVP награди!

Отново ще бъдат проведени традиционните конкурси по забивки и стрелба от тройката, в които всеки желаещ може да вземе участие. 
Събитието се организира от Сдружение „БАСКЕТБОЛ-ВТ“, МОЛ –  В. Търново и Българска федерация баскетбол, с партньорството на Община В.Търново.