“Болярки” взеха купата на Аматьорската лига
“Болярки” взеха купата на Аматьорската лига / netinfo
Първа купа в историята си взе създадения преди две години женски футболен клуб “Болярки”. Великотърновки спечелиха трофея на Аматьорската футболна лига и го посветиха на спомоществователите си - с благодарност за грижите, които полагат за тях. Мачовете във финалната четворка се играха на терените в Национална спортна академия. На полуфинала възпитаничките на Валентин Витанов се наложиха над тима на “Берое” /Стара Загора/ с 2:1. Попаданията отбелязаха Маринела Агеларова и Гергана Цанкова, като в игра не бе Тодорка Златкова, която трябваше да изтърпи наказание.
На финала “Болярки” победиха “Вихрен” /Сандански/ с 2:0, с голове на Моника Михалева и Гергана Цанкова, съобщи зам.-кмета на община В. Търново Йордан Грозданов, който е сред създателите на клуба. За 3-4 място старозагорки отнесоха отбора от Благоевград с 4:1.
Тодорка Златкова, Велизара Владимирова, Моника Кирвикова, Гергана Цанкова, Борислава Борисова, Моника Ръжгева и Лидия Начева са включени в националните отбори за девойки до 17 и до 19 години, които ще участват в европейски квалификации в Полша и Норвегия, информира още Йордан Грозданов.