Бенефисът  на  бронзовите  медалисти от   САЩ` 1994  насрочен  за  30  май
Бенефисът на бронзовите медалисти от САЩ` 1994 насрочен за 30 май / netinfo
На 30 май в 17 часа на стадион “Ивайло” ще започне бенефисният мач на Красимир Балъков, Трифон Иванов, Илиян Киряков, Цанко Цветанов и Бончо Генчев, съобщи заместник- кмета Йордан Грозданов. Четирима от петимата бронзови медалисти от Световното първенство по футбол в Съединените щати са потвърдили, че ще бъдат във В. Търново на датата. Категоричен отговор не е дал само Красимир Балъков, който има ангажименти в швейцарския “Санкт Гален”, но чрез брат си Иво Балъков е приел поканата. Едночасово музикално шоу, подготвяно от Румяна Начева, ще предшества същинската футболна среща, в която сили ще премерят националния отбор от 1994 г. и шампионския тим на “Етър” от 1991 г. Начело на съставите ще бъдат Димитър Пенев на “трикольорите” и Георги Василев на “виолетовите”. Същите, които ги водиха тогава.
Патрон на прощалния мач на петимата почетни граждани на В. Търново и председател на Организационния комитет е кмета д- р Румен Рашев. В структурирания вече комитет са още заместник- кмета Йордан Грозданов, шефа на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов, председателя на Комисията за младежта и спорта в Общинския съвет Камен Алексиев, президентът на “Етър” от шампионската 1991 г. Тошо Кръстев, Стефан Стефанов– директор на СОУ “Г. С. Раковски”и др. Покани за съдействие в организацията и провеждането на бенефиса ще бъдат изпратени на ректорите на ВТУ и НВУ проф. Пламен Легкоступ и бригаден генерал Георги Георгиев, заместник- председателя на Националната съдийска комисия и шеф на Зоналната Ичко Лозев, бизнесмените Радослав Владев, Дончо Караиванов, Георги Вълев и Христо Цилиндров.
Гости на бенефиса се очаква да бъдат президентът Георги Първанов, председателят на Народното събрание Георги Пирински, министър-председателят Сергей Станишев, председателите на ДАМС и БОК Весела Лечева и Стефка Костадинова, президентите на БФС и Професионалната футболна лига Борислав Михайлов и Валентин Михов, ректорът на НСА проф. Лъчезар Димитров. Покана ще бъде изпратена и на посланика на Украйна у нас, тъй като именно украинецът Иван Шарий бе първия чужденец играл в българското първенство и то с екипа на “Етър”, а сънародника му Игор Кислов стана шампион на България с великотърновци през 1991 г.