Бащата на Мануела: У нас известността помага да получиш присъда в твоя полза
Бащата на Мануела: У нас известността помага да получиш присъда в твоя полза / netinfo

Разочарован съм, но не съм изненадан от присъдата на Бургаския апелативен съд, заяви Красимир Горсов, баща на пострадалата в катастрофата, причинена от Максим Стависки, Мануела, на пресконференция в София.

В България изглежда известността помага да получиш присъда в твоя полза, заяви Горсов в реакция на последното решение на Бургаски апелативен съд от 7 май, с което бе потвърдена присъдата на Максим Стависки – 2,5 години условно лишаване от свобода с пет години изпитателен срок, като няма изменение в нито една част от предните съдебни решения.

Ще използваме всички възможности на съдебната ни система, за да може Стависки да си получи заслуженото, каза юристът на семейство Горсови адвокат Христов. Красимир Горсов и адвокат Христов не пожелаха да коментират продължаване на делото срещу Максим Стависки извън България, преди да излезе решението на Върховния касационен съд, но отбелязаха, че от февруари световният шампион не е правил опити да се свърже със семейството на Мануела, както и да помогне финансово за лечението на пострадалото момиче.

На въпрос защо семейството на загиналия Петър Петров не е обжалвало решението на Бургаския апелативен съд, Горсов заяви, че не може да си го обясни и не желае да коментира, тъй като от известно време не контактува с Дженка, майката на загиналия Петър и не знае техните мотиви.

До края на седмицата Мануела Горсова трябва да бъде транспортирана до Израел, където ще продължи лечението й. След интервенция на Израелски специалисти това вече е възможно.

Според присъдата на Бургаския апелативен съд от 7 май тази година Стависки ще трябва да заплати и 90 000 лева на родителите на загиналия при катастрофата Петър Петров и 80 000 лева на бащата на тежко пострадалата Мануела Горсова. Стависки е лишен и от правото да шофира за 4 години.

Световният шампион предизвика тежка верижна катастрофа през август миналата година, при която загина 24-годишният Петър Петров и тежко пострада 19-годишната Мануела Горсова. Обвинението срещу фигуриста е за шофиране след употреба на алкохол с 1.29 промила, причиняване на катастрофа, смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.