3, 5 милиона евро влагат в кардиологична клиника във В. Търново
3, 5 милиона евро влагат в кардиологична клиника във В. Търново / netinfo
Нова кардиологична клиника ще заработи до края на септември във В. Търново, съобщи проф. Младен Григоров, директор на Университетската болница по кардиология в Плевен. Той бе в старата столица заедно с президента на Европейското кардиологично дружество проф. Роберто Ферари, вицепрезидента проф. Петр Видимски и други водещи кардиолози от Италия.
Новата клиника е част от националната животоспасяваща структура на Българския кардиологичен институт и ще разполага с 30 легла. 3, 5 милиона евро ще бъдат инвестирани в катетеризационната лаборатория във Велико Търново, която ще се помещава на два етажа в Старото родилно отделени. В нея са назначени 50 души, които вече се обучават в клиниката в Плевен, която бе открита вчера. Предстои назначаването на още 30 специалисти. В клиниката ще работят италиански и чешки екипи, които ще се сменят на всеки две седмици.
Кардиологичната болница във Велико Търново се изгражда по модел на публично-частно партньорство между областната болница и Българския кардиологичен институт. Тя ще бъде с 24 часов режим на работа и ще приема по клинични пътеки както спешни, така и планови пациенти.