Задържаха собственика на бардак в Златните
Задържаха собственика на бардак в Златните / Thinkstock/Getty Images

Собственикът на плейбой клуб в „Златни пясъци” и 22-годишна барманка в заведението са били задържани през уикенда при провеждането на специализирана операция срещу трафика на хора, съобщават от пресцентъра на Районна прокуратура – Варна.  Образувано е досъдебно производство срещу двамата за склоняване към развратни действия и проституция.

Собственикът на плейбойклуб „Калигула”- 41-годишният Д.Б. и барманката в заведението са задържани за срок до 72 часа.  Установени са и пет жени, които са жертви на престъплението. Две от тях по време на реализацията на операцията са обслужвали чужденци в обособени  помещения в клуба за предлагане на сексуслуги. Чуждестранните клиенти свидетелствали, че в „Калигула” за стандартна сексуслуга се заплаща по 150 лева на час.

Продължава работата по разследването. Събират се още доказателства срещу двамата задържани. Утре Варненската районна прокуратура ще поиска от районния съд спрямо собственика на „Калигула” и барманката да бъдат определени постоянни мерки „задържане под стража”.