Вече са избрани 10 момичета за „Мис Св. Св. Константин и Елена”, кастингът във Варна е днес
Вече са избрани 10 момичета за „Мис Св. Св. Константин и Елена”, кастингът във Варна е днес / netinfo

В 12.00 часа в комплекс Rappongi ще започне четвъртият от общо петте кастинга за финала на конкурса „Мис Св. Св. Константин и Елена”. От явилите се над 150 момичета в София, Плевен и Русе са избрани вече десет от общо 18-те финалистки.

Всички те ще прекарат шест незабравими, но и много натоварени дни в морската столица при следната програма:
- индивидуални фотосесии на 14 и 15 август;
- посещение на дома за деца, лишени от родителски грижи „Другарче” на 16 август в 10.00 ч., където ще занесат дрешки и лакомства на малчуганите;
- засаждане на дървета на входа на комплекса в рамките на инициативата „Зелен фонд” на к.к. „Св. Св. Константин и Елена" на 17 август в 10.00 ч.

Подготовката на конкурса вече е в разгара си, съобщават организаторите, като до края на тази седмица се провеждат предварителните кастинги. Генерален спонсор на „Мис Св. Св. Константин и Елена 2010” е строителна компания Комфорт, а спонсори - климатична техника Дайкин и Порше Варна - дилър на Ауди. На събитието ще се състои и българската премиера на най-малкия модел на Ауди или както го наричат от компанията The Next Big Thing – А1, чийто дебют се състоя през февруари на световното автомобилно изложение в Женева.

Концептуално различно като съдържание, изпълнение, стайлинг и локация ще бъде XVIII-то издание на конкурса „Мис Св. Св. Константин и Елена 2010", който ще се проведе на плажа на култовия комплекс Rappongi на крайбрежна алея във Варна на 19 август (четвъртък) от 21.00 ч. Вече са пуснати в продажба кувертите за събитието на цени от 60 и 80 лева. Леко и много изискано вечерно меню, подготвено от екипа на ресторант „Силвър Гурме” с главен готвач Пламен Стамов, очаква всички гости, а програмата на „Мис Св. Св. Константин и Елена" 2010 ще бъде артистична компилация между модно дефиле, танцов пърформънс и конкурс за модели.

Формацията Classic in the House ще озвучават целия спектакъл на живо с модерни аранжименти върху класически и съвременни оперни произведения като творческа комбинация между Мария Каракушева - пиано, DJ Borra и Неда Атанасова - сопран. Сцената е проектирана като класически Catwalk с дължина 44 метра и ще бъде разположена на самия морски бряг. Хореографията и постановката са поверени на преподавателя по „Сценично движение” от НАТФИЗ доц. Александра Хонг, а водещ на събитието ще бъде провокативната актриса и модел Мария Силвестър.
Атрактивни елементи ще привнесат и специално подготвеното за събитието участие на Центъра за съвременен уличен танц с групата The Center под ръководството на хореографа Goosh, както и на Миро, който се очаква за първи път да представи новия си сингъл.

Колекцията облекла под мотото Inspired by the Sun, които ще бъдат представени, са създадени ексклузивно за събитието от фондация „Иван Асен 22” - концептуална платформа за представяне на съвременен моден дизайн и дизайнерите tochka, carevitsa, HAM&EGGS, minty, Йелена Кесич, Боян Петрушевски, Захарина Габровска, Ива Станчева, Аспар Карахюсеинов. „Иван Асен 22” e своеобразна, единствена по рода си инициатива за създаване, развиване и представяне на дизайнерски концепти, включвайки млади дизайнери от новото, професионално образовано поколение.

Лятното ни настроение ще провокират и от магазини Sentiment с банските облекла и плажни аксесоари на Nicole Oliver и Rebecca.