Световни психолози разкриват край Варна необичайните състояния на съзнанието
Световни психолози разкриват край Варна необичайните състояния на съзнанието / снимка: Impact Press Group

Необичайните състояния на съзнанието и тяхната роля в човешката култура ще дискутират участниците в XIII-тата конференция на Европейската асоциация по трансперсонална психология, която започва днес край Варна.

Страната ни за първи път е домакин на международен форум с такава тематика. В конференцията ще участват над 50 световни и европейски специалисти в областта на трансперсоналната психология, които ще представят целия спектър от състояния на човешкото съзнание. Специално участие в програмата ще вземe основателят на трансперсоналната психология - Станислав Гроф, който ще се включи в чат видео връзка.

Според теорията на трансперсоналната психология съвременният човек е многопластов, многообразен и притежава таланти в различни сфери, но e загубил своята цялостност. За да я възстанови и промени своя живот, той първо трябва да се научи да изследва собствените си преживявания. Път в тази посока са именно необичайните състояния на съзнанието, които ще бъдат основна тема на предстоящата конференция.

В поредица от лекции и семинари учени и практици от цял свят ще разкриват огромния потенциал на съзнанието и неговите необичайни състояния като средство за откриване и опознаване на човешката същност и природа. Освен за професионалисти конференцията ще бъде интересна и достъпна за всички, които искат да надникнат в собственото си аз, да опознаят своите истински качества и възможности и да развият личностния си потенциал.