Прибират палмите, започва есенното озеленяване
Прибират палмите, започва есенното озеленяване / netinfo
С общо 1 млн. 928 хил. лв. ще бъде подобрено състоянието на междублоковите пространства във Варна, съобщи кметът Кирил Йорданов. Реконструкциите ще обхванат шест района: кв. “Чайка”, студентските общежития на ул. “Брегалница”, блоковете 147 и 151 в жк “Младост”, “Възраждане 4”, от училище “Иван Рилски” до автогарата и градинката на Катедралата.

В “Чайка” ще бъдат инвестирани 800 хил. лв. в изграждане на зона за спорт, детска и младежка зони и място за отдих на възрастни хора. В останалите райони ще бъдат направени подобрения на детските площадки, ще се постави допълнително осветление и ще се възстановят зелените площи.

670 хил. лв. ще вложи общината в засаждането на дървесни видове и цветя в следните райони: ул. “Атанас Москов”, “Княз Борис”, бул. “Левски”, по магистралата до “Горчивата чешма”, “Трошево” и “Младост”. Ще бъдат засадени общо 900 дървета и 13 хил. храсти.

Резитба и премахване на опасни дървета ще има по улиците “Битоля”, “Бъкстон”, “Пирин”, “Цар Асен”, бул. “Чаталджа”, “Съборни” и др.

От утре фирма “Ерика”, която изпълнява договора по доставка и поддръжка на варненските палми, започва тяхното прибиране на подходящи за зимуване места, увери Йорданов.

Ремонт започва и на пътя за Каменар, който, по думите на градоначалника, е в ужасно състояние. Това обаче няма да наложи затваряне на пътното платно.

Въпреки тежкия проблем с рушащия се подлез на “Траката”, който също се ремонтира, от тази сутрин автобусите вече спират на старите места в района. Това се прави с цел да се улеснят гражданите, които живеят там, коментира Йорданов.