Повече слънце и по-малко валежи през следващите дни
Повече слънце и по-малко валежи през следващите дни / dariknews.bg

Два литра на квадратен метър са падналите валежи през нощта и сутрешните часове във Варна, съобщиха от Регионалния център на Националния институт по хидрология и метеорология. Оттам допълниха, че с вчерашните 9 стават общо 11 литра на квадратен метър.

През деня не са отчетени интензивни валежи в областта, посочи дежурният метеоролог. През миналото денонощие и късните часове по-значителни количества дъжд са паднали в Любен Каравелово-48 литра, Провадия-15 литра и Синдел-16 литра. 

До края на деня не се очакват интензивни валежи. От метеорологичната служба все пак не изключват такива. Очакванията са за по-скоро краткотрайни и слаби превалявания. След полунощ се очаква разкъсване на облачността.

През следващите дни в часовете преди обяд ще има слънце, а в по-късните часове ще има предпоставки за развитие на купеста облачност и превалявания. Стабилизиране и спокойно време се очаква най-рано в неделя, смята метеорологът.

Температурите ще се покачат с два-три градуса заради слънчевото греене през следващите дни. Във Варна ще достигнат 25-27 градуса.

След поредното преваляване в обедните часове варненските улици отново станаха труднопроходими заради запушени отводнителни шахти или липсата на такива. Най-сериозен проблемът с придвижването остана за пешеходците, които не можеха да пресекат улица без да затънат до глезени.