Полицията в Шумен залови варненски бракониер
Полицията в Шумен залови варненски бракониер / Dariknews, архив

Бракониер от Варна е бил заловен при специализирана полицейска операция, продължила 3 дни на територията на общините Венец, Каолиново и Хитрино. Това съобщи директорът на Областна дирекция на МВР-Шумен Любомир Христов. Бракониерът е застрелял 4 диви прасета в землището на село Черноглавци и един благороден елен в землището на село Сини вир. По информация на Дарик задържаният е Ваньо Павлов.

На 25 март малко след 22 часа, в землището на Сини вир, един от сформираните екипи чул двигател на автомобил, който се движил в гората без включени светлини. Същата вечер в района бил застрелян благороден елен. Били предприети действия по задържането на водача. Въпреки включената сигнално-звукова сигнализация в опит да бъде спрян, шофьорът на джипа „Нисан Патрол" увеличил скоростта и преминал през средствата за принудително спиране/шипове/, след което отпрашил към Варна.

Със съдействие на колегите си от морската столица , шуменските полицаи са открили джипа в един от обектите на 51-годишния бракониер във Варна. Той бил със свалени гуми, а в една от тях имало шип.

Мъжът е задържан за 72 часа, той е бил редовен ловец. Притежавал е 5 пушки, имал е ловно оборудване за около 15 000 лв. познат е на полицията с подобни прояви, преди време оръжието му е било отнето за срок от 1 година. 51-годишния бракониер се занимавал с озеленяване.

Задържаният вероятно е и състезател по офроуд, тъй като джипа , с който се е движил е бил използван и за офроуд състезания.

В полицейската операция са участвали около 15 полицаи и служители на Държавно ловно стопанство „Паламара".