Подвижната класна стая за проблемите на климата гостува в Албена и Варна
Подвижната класна стая за проблемите на климата гостува в Албена и Варна / netinfo
"Подвижната класна стая" за проблемите на климата и използването на енергия, организирана от Представителството на Европейската комисия в България и фондация "Тайм-Екопроекти", ще посети днес Албена. Надуваемият балон с диаметър 7 метра ще бъде инсталиран между Управителната сграда на "Албена" АД и хотел "Добруджа" през целия ден, а официалното му представяне пред гостите на курорта ще се състои в 11 часа.

Черноморската обиколка на "Подвижната класна стая" под мотото "Вие контролирате изменението на климата" ще приключи във Варна утре до Амфитеатъра в Морската градина. В 11 часа поздрав към гражданите и гостите на града ще отправи заместник-кметът Коста Базитов.

Кампанията на Представителството на Европейската комисия и фондация "Тайм-Екопроекти" е част от общата европейска инициатива "Направи промяна" за повишаване на обществената осведоменост относно изменението на климата и ефективното потребление на енергия. Кампанията разяснява по какъв начин чрез дребни промени в ежедневните ни навици всеки от нас може да съдейства за намаляване на глобалните климатични промени.

Чрез интерактивни игри, награди и занимателни презентации инициативата е насочена основно към децата и младите хора. За възрастните са предвидени информационни материали и дискусии на място. В рамките на кампанията ще бъдат обсъждани въпроси като получаването на енергия, зависимостта ни от слънчевата енергия, черпенето на енергия от неустойчиви източници, ефективното енергопотребление.