Пак проблем с боклука, този път под автогарата
Пак проблем с боклука, този път под автогарата / Дарик Варна

Отново проблем със сметоизвозването на боклука във Варна. Този път препълнените контейнери са в района под автогарата. Там боклукът не е извозван от дни, оплакаха се пред Дарик потърпевши варненци. За пореден път подобно е положението и в района на "Погребите".

Заради неизпълнени ангажименти общината глоби с 800 хил. лв. сметопочистващите фирми. Бяха санкционирани всички фирми, които отговарят за чистотата на петте варненски района.

За сметосъбиране и сметоизвозване в бюджета за тази година има предвидени 9.5 млн. лева.

Предстои подписване на договорите за събиране и транспортиране на отпадъци, почистване и поддържане на улици и други места за обществено ползване на територията на Община Варна за три от районите. Процедурата по избор на изпълнител на обществената поръчка за „Одесос", „Приморски" и „Аспарухово" е приключила. Договорите събират съгласувателни подписи, след което ще бъдат изведени от деловодството и качени на сайта на общината.

Процедурата за районите „Младост" и „Владислав Варненчик" е блокирана заради обжалване на две от фирмите, участвали в конкурса. Комисията по защита на конкуренцията е отхвърлила жалбите като неоснователни. Това решение обаче е обжалвано във Върховния апелативен съд.