От 3 до 10 години затвор заплашват 35 годишен измамник
От 3 до 10 години затвор заплашват 35 годишен измамник / netinfo
Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Варненският районен съд на 35-годишен мъж с инициали Р.П. Той е задържан по обвинение в измама, че на 1-ви септември, представяйки се за работник, с измама взел от пазача на строителен обект ъглошлайф и ръчен циркуляр, след което ги предал в заложна къща. Предвидената в закона сакция за подобно тежко умишлено престъпление е 3 до 10 години лишаване от свобода. Обвиняемият вече е бил осъждан 4 пъти за извършени престъпления срещу собствеността.

2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок – това наказание наложи Варненският районен съд на 24-годишния Генади Георгиев за извършен от него грабеж. На 11 август той със сила издърпал от варненка дамската ù чанта , заедно с намиращите се в нея мобилен телефон, 50 лева, диоптрични очила, лични документи и дрехи на обща стойност 267 лв. Вещите, обект на престъплението, вече са върнати на собственичката им, като Георгиев е възстановил и сумата за счупените при грабежа очила. Съдът одобри постигнатото споразумение с прокуратурата и прекрати наказателното производство, като определи още младежът да заплати и 60 лв. разноски по делото.

4 месеца ефективно ще лежи в затвора 28-годишният Димитър Христов за опит за кражба. Районният съд във Варна определи наказанието да бъде изтърпяно при първоначален общ режим. ДимитърХристов е разбил автомобил и се е опитал да открадне авто CD МР3-плейър. Престъпното деяние останало недовършено. Съдът разпореди иззетото веществено доказателство – комбиниран джобен нож и клещи, с които е извършено престъплението – да бъдат отнети в полза на държавата за унищожаване.

3 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, както и поемане на разноските по делото определи ВРС по отношение на 29-годишния Пламенчо Пешев от село Бресте, община Червен бряг. Той се изправи пред съда за извършени от него хулигански действия във Варна на 29 август. Пешев грубо е нарушил обществения ред, нанесъл обиди на органи на реда и се държал непристойно при отвеждането му в ІV РПУ.