Опериран от дискова херния ще плува на маратона Галата - Варна
Опериран от дискова херния ще плува на маратона Галата - Варна / netinfo
Когато преди няколко години 42-годишният варненец Петър Парашкевов катастрофира, си помислил, че ще прекара остатъка от живота си в инвалидна количка. Тогава дава обет, че ако се възстанови, ще участва в плувния маратон 4400 м. "Галата-Варна".

След няколко операции , една от които на дискова херния, с проява на силна воля, чудото се случва и той се възстановява успешно. Сега вече вярва в чудеса и иска да убеди всички около себе си, че силата за победа е във всеки един от нас - трябва само да я отключим.

Парашкевов е завършил ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", специалност корабоводене, специализира "Публична администрация" и в момента се занимава с частен бизнес.

Искам да помогна на всички хора, като им покажа, че силата, която е необходима, за да знаем и да можем, колкото животът иска, е заключена вътре в нас. Ние сме единствените, които съхраняваме този ключ и, ако някой придобие желанието и има смелостта и необходимия дух, може да я освободи и тя да заработи в наша полза, каза Парашкевов.

Никога не е тренирал плуване, но сега прекарва всичкото си свободно време в подготовка за неделния маратон. Освен че ще участва, той възнамерява и да покаже добро време в състезанието. Следващото спортно предизвикателство е маратон през септември.