НДСВ: Обвиненията на ГЕРБ, че купуваме гласове, са безпочвени
НДСВ: Обвиненията на ГЕРБ, че купуваме гласове, са безпочвени / netinfo

Обвиненията на ГЕРБ за купуване на гласове в полза на НДСВ са „безпочвени”. Това заяви областният координатор на Националното движение за стабилност и възход Венелин Дяков. От ГЕРБ съобщиха вчера, че е образувано досъдебно производство срещу НДСВ след подаден сигнал на гражданин, че в Трето ОУ „Ангел Кънчев” домакинката дава по 20 лв. на граждани, за да гласуват за „жълтите”. Въпросната домакинка е Ганка Жекова, която отговаря за няколко Секционни избирателни космисии с представители, застъпници и членове на НДСВ, уточни Венелин Дяков. По думите му, парите, посочени от ГЕРБ, всъщност са средствата, които НДСВ отпуска за разходите на тези хора преди и в изборния ден – за транспорт, храна и др.

Средностатистическият купувач на гласове е с бухалка, с джип, с дебел врат, а когато видите Ганка Жекова, ще се убедите, че това е човек, който по никакъв начин не се връзва с този профил, коментира още Дяков.

Жекова, която има диабет, в момента е задържана. Състоянието й е сравнително добро, но изглежда шокирана, допълниха от НДСВ във Варна.

Дяков нарече действията на ГЕРБ „съшита с бели конци манипулация срещу НДСВ” и подчерта, че подобна масирана намеса на полицията и прокуратурата в морския град никога не е имало. След подадената жалба от ГЕРБ на място са се явили четирима прокурори. За сравение Дяков обясни, че при трагичния инцидент край Ямбол, на местопроизшествието са присъствали трима прокурори. „Очевидно според полицията и прокуратурата тук става въпрос за обществено опасен случай”, обобщи Дяков.

Областният координатор на НДВС заяви, че всички социологически проучвания сочат сериозно покачване на рейтинга на НДСВ. Според агенция „Скала”, например, в последните дни „жълтите” вдигат подкрепата си с 0,3 пункта за ден.