/ Добри Атанасов
Пламен Константинов: Всеки мач ще бъде решаващ
98758
Пламен Константинов: Всеки мач ще бъде решаващ
  • Пламен Константинов: Всеки мач ще бъде решаващ
Треньорите на 6-те отбора в група „D” на Световното по волейбол дадоха официална пресконференция в ДКС във Варна днес. Преди началото й те си направиха снимка с талисмана на Световното VOLLY, както и получиха по един мини талисман.
 
Ето какво споделиха наставниците:
 
Витал Хейнен, треньор на „Полша”: „Едно е сигурно. Полша няма да се класира по-напред от миналото световно първенство. Имаме предчувствие за хубав шампионат”
 
Освалд Камерон, треньор на Пуерто Рико: „Искаме да ставаме все по-добри. Това световно първенство е един страхотен шанс за нас. Надявам се да играем на ниво”.
 
Николас Кофини, треньор на Куба: „Имаме много млад отбор, но с голямо желание. Ще направим всичко възможно да продължим в следващия етап на първенството”.
 
Игор Колакович, треньор на „Иран”: „Благодарим за гостоприемството. Чувстваме се страхотно.  Бил съм тук преди, но сега залата е коренно променена. Условията са прекрасни. Тук сме, за да се борим за всеки един гейм . Трябва да се борим със сърце”.
 
Томас Самуелво, треньор на Финландия: „Вече изиграхме един мач. Имаме време да се подготвим за следващия. Очакваяме подкрепата на нашите фенове. Емоциите на младите ни състезатели от първия мач са вече зад гърба ни. Ще се борим за всяка топка”.
 
Премиерът се срещна с националите по волейбол (СНИМКИ)

Пламен Константинов, треньор на България:


„Присъединявам се към думите на моите колеги, че групата е силна, със силни отбори и някои млади такива, които имат огромно желание да се докажат. Няма да имаме леки мачове. Пожелавм си, както и на всички треньори, състезателите ни да са здрави и тогава ще бъде повече в наши ръце решаването на тактическите задачи. С формулата, която има тази година световното първенство, всеки мач ще бъде решаващ”.