Павлин Кузов
Павлин Кузов / netinfo
Павлин Кузов
100455
Павлин Кузов
  • Павлин Кузов
Националният отбор на България по футзал се изправя в предквалификация за  световното първенство по футзал срещу тимовете на Черна гора (30.01, 16:45), Естония (31.01, 16:45) и Холандия (2.02, 19:00) в зала „Конгресна” в ДКС във Варна 

31-годишният Павлин Кузов-Пистата е едно от новите имена в националния отбор на България. Той прави впечатление с поразяващия си ляв крак. Започнал е като юноша на „Академик” Сф, попада в отбора на „Черноморец” Бс на Ивайло Дражев, а по-късно минава пробен период през отборите на „Калиакра”, „Монтана и „Спартак” Пл. Занимава се с минифутбол, когато е 21-годишен. Мечтата му е да играе футзал. Подвизава се  2-3 месеца в „Левски София Запад”. Преди 2 години официално започвва да се занимава с футзал, благодарение на Пламен Божидаров. Миналата година е част от проекта на Свилен Иванов в тима на „Черно море” и вече е част от националния отбор на България.

„За мен е голямо предизвикателство да бъда в националния тим. Благодарен съм на всички по-опитни за начина, по който ни приеха. Опитваме се и се стараем да изпълняваме инструкциите на треньорското ръководство. Ще се изправим срещу доста сериозни отбори, професионалисти. Подготвили сме се. Ще се сборим и ще дадем всичко от себе си да защитим честта на България”.  
Чуйте цялото интервю с Павлин Кузов в приложения звуков файл.