Елена Георгиева (в средата) е спортист на Варна за януари
Елена Георгиева (в средата) е спортист на Варна за януари / Добри Атанасов
Състезателката по лека атлетика на СКЛА „Черно море Атлетик“ Елена Георгиева  е спортист на Варна за месец януари`2019. Елена спечели златото на националния шампионат в дисциплината 400 м в зала при девойките старша възраст. Тя има и още едно златно отличие в щафетата  4х400. Треньорка е Иванка Тихова.

За отбор на месец януари бе избран тимът по водна топка КПС „Варна“. Ватерполистите се класираха трети след първия квалификационен кръг на Държавното първенство в Бургас и влязоха във финалната четворка на страната. Главен треньор в клуба е Найден Найденов. 


В онлайн анкетата на първо място е лекоатлетката Наталия Кременска, която е състезателка на СКЛА „Черно море Атлетик“. Наталия събра 80 % от гласовете. Тя спечели  два златни медала на 1500 м и 3000 м при девойки младша възраст и два бронзови медала при девойки старша възраст от националните шампионати.

За спортист №1 на варненското спортно училище за първия месец на тази година е обявена Виктория Вълчева, която е състезателка по художествена гимнастика на СКХГ „ЧАР-ДКС“ с треньор Дарина Кирякова. Виктория спечели сребърен медал на въже на силен международен турнир в Лас Вегас.