Георги Боянов реализира 39 точки
Георги Боянов реализира 39 точки / nbl.basketball.bg
Любо Минчев: Срам!

"Черно море Тича" победи тима на "Берое" с 98-97 във Варна. Ето коментарите на някои от главните действащи лица в този мач:  
Галин Стоянов, старши треньор на Черно море Тича: "Невероятно сладка победа срещу един класен тим с отличен треньор. За нас този мач бе едно огромно предизвикателство имайки предвид огромното количество хора, които са били болни или са болни. Но тези момчета, които бяха в отбора, бяха невероятни. Показаха характер, сърце и разбиране какво се иска от тях. Особено второто полувреме, когато телата им бяха на пътя на всички действия на Берое. Повтарям, Берое е много класен отбор, а ние надскочихме възможностите си. 28 асистенции много отдавна не сме имали и дори загубвайки борбата осезаемо, бяхме равни с равни. Янев е с 10 борби в нападение, а Ваклинов общо с 13. Трудно ни е да се справяме в подкошието, но показахме уникална воля и характер. Играч на мача може да е Георги Боянов, но за мен всеки един баскетболист бе за играч на мача и зарадвахме публиката. Показахме, че млади момчета могат да се включват успешно в двубоите. Визирам Михаил Молдов и Цветан Савов, които бяха невероятни в този мач."  

 
Георги Боянов, баскетболист на Черно море Тича: "На терена беше много напрегнато. Имаше голям заряд, но той бе не само на игрището. Искам да похваля варненската публика, която винаги ни подкрепя. Огромни благодарности на нашите фенове. Момчетата отдадоха сърцата си на игрището и мога да кажа само браво. В съблекалнята всички ме питат за коша зад глава. Не знам просто се получава. Дори не ми вярват, че за последните 6 години нямам изтърван подобен изстрел назад. Всичко е на усещане."   

 
Любомир Минчев, старши треньор на Берое: "След такъв двубой мога само да честитя на Черно море Тича победата. За нас тази игра е срамна. Нямаме никакви извинения. Да дойдем и да ни бие юношеския отбор на Варна може да се каже само едно нещо. Срам."

 
Александър Янев, баскетболист на Берое: "Момчетата на Черно море Тича се стараха повече от нас. Имаха по-голямо желание да вземат победата. Ние си мислехме, че още в първата минута мача ще бъде лесен и ще победим. Очаквахме противника да играе слабо. И това ни бе грешката. Поздравявам ги за желанието и хъса, който показаха. Наистина имат много голям потенциал да играят на високо ниво."    
nbl.basketball.bg