/ Sportsgallery.eu
Благодарение на прекрасните ни треньори, мотивацията, с която работят и трудът, който полагаме, успяваме да държим летвата високо и да постигаме върхови резултати.

Това според Бояна Кирчева е формулата на успеха, която носи положителни резултати на най-добрия плувен клуб у нас - ПСК „Черно море“. Талантливата варненка бе избрана за най-добра състезателка на „Черно море“ по точки на ФИНА за 2018 г. Неин личен треньор е главният наставник на тима - Никола Петров.

През изминалата година плувкинята с ангелско лице и тяло на богиня спечели 4 шампионски титли на 200 и 400 м свободен стил, четири 2-ри места на 50 и 100 м свободен стил и 8 медала от щафети на 25 и 50-метров басейн. 

Бояна оценява личното си представяне за изминалия сезон премерено, споделяйки че е добро: „Надявам се тази година да надградя постиженията си, ще гоня още по-високи резултати“.

„Виждам резерви в старта, обръщането и подводното – винаги е възможно още по-добро изпълнение“, коментира Кирчева. Тя оценява като най-силен за 2018 г. стартът й на 200 м свободен стил (751 т.).

Желанието й е да работи повече върху издръжливостта си и детайлите по дистанцията. Основната й цел е концентрирана върху подобряване на личните й постижения. Нейният клуб изпрати фантастична 2018 г., с впечатряващи резултати.

З а трета поредна година ПСК „Черно море“ доминира във всички възрасти в родното плуване и е комплексен шампион на страната и носител на „Купа България“ за всички възрасти сред 63 клуба. 

Варненци оглав иха годишната класация на федерацията с 3060, 57 стотни. През изминалата година плувците от клуба са спечелили в държавните шампионати рекордните 133 медала - 61 златни, 41 сребърни и 31 бронзови.

В ПСК „Черно море“ е изградена стабилна възрастова пирамида - работи се изключително сериозно - от деца през юноши младша и старша, до мъже и жени. 
ПСК Черно море