7 училища се включиха във Великденския турнир по футбол за девойки
7 училища се включиха във Великденския турнир по футбол за девойки / ЖФК "Варна"
Милена Георгиева
101322
Милена Георгиева
  • Милена Георгиева
Сдружение женски футболен клуб "Варна" организира Великденски футболен турнир през уикенда. Той се проведе със съдействието на ЗС на БФС-Варна. Турнирът бе с подкрепата на Български фонд на жените. Мотото бе "Във футбола има място и за жени".Участие взеха момичета 2-4 клас, девойки 5-7 клас и девойки 8-12 клас. Те бяха от училищата "Гео Милев","васил Друмев", "Ангел Кънчев", "Петко Славейков", "Христо Ботев", "Найден Геров","Свети свети Кирил и Методий" (Старо Оряхово),като участваха и момичета от ЖФК Варна.
   
Отборът на "Гео Милев" бе воден от бившата нападателка на хегемона в женския футбол преди 20 години "Гранд хотел Варна" Милена Георгиева.

Милена Георгиева и нейните момичета
Добри Атанасов


„Разбира се, че има място във футбола за жените. Така беше преди 20 години, така е и днес. Момичетата биха могли да  играят равностойно с момчетата, въпреки че продължава да битува мнението, че това е типично мъжки спорт. В нашето училище „Гео Милев”, където при желание, момичетата в час по физическо играят футбол с момчетата. Правим първенства по футбол за момчета, като в отборите се включват и момичета”, коментира в интервю за Дарик радио Милена Георгиева, която е преподавател в училище "Гео Милев".
Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.