Местните избори могат да блокират инвестициите във Варна, опасява се съветник
Местните избори могат да блокират инвестициите във Варна, опасява се съветник / Дарик Варна, архив

Местните избори могат да блокират за няколко месеца инвестициите във Варна. Такива опасения изрази председателят на общинската комисия по архитектура и строителство Таня Парушева, която посъветва главния архитект на морския град Виктор Бузев оглавяваната от него дирекция да разглежда по-бързо постъпилите документи.

„Всички преписки, които касаят решение на Общинския съвет, да се процедират по-бързо, тъй като не знам колко още сесии на Общинския съвет в този формат ще има. Да не спрем инвестиционния процес за 6 месеца, докато сработи следващият местен парламент. Всичко, което е в процедура и може да бъде приключено – внасяйте го“, заяви Парушева по време на заседание на комисията.

Съветниците дадоха съгласие от административни такси да бъдат освобождавани инвеститорите, които изграждат общинска инфраструктура. Предложението, което идва от Жельо Алексиев, ще бъде разгледано и от правната комисия.

Членовете на комисията по архитектура и строителство одобриха и парцeларния план за поставянето на 20-киловолтов кабел, който ще обезпечи аварийното захранване на Летище Варна. Кабелът ще тръгва от „Максуда“ и ще стигне до главна разпределителна подстанция в местността Голям пясък във „Владиславово“.