Цонко Цонев в Дарик Варна. На ръката му е часовника на Дио, личен подарък от съпругата на покойния вокал на групата Уенди Дийл
Цонко Цонев в Дарик Варна. На ръката му е часовника на Дио, личен подарък от съпругата на покойния вокал на групата Уенди Дийл / Дарик Варна
За пета година Тутракан ще посрещне първото юлско слънце в компанията на БТР и Джон Лоутън, на когото Цонко Цонев вече е беквокал
Джулая в Тутракан
94055
Джулая в Тутракан
  • Джулая в Тутракан
Няма да участвам в търга за общинската кола с автографи на рок величия и гласувах против тя да се продава. Не искам да я купя, защото не съм събирал автографите, за да имам колата аз. Това коментира във варненското студио на Дарик каварненският общински съветник и бивш кмет на общината Цонко Цонев.
 
„Колата беше за всички рокаджии у нас. Започнах да събирам подписите през 2009 година, а сега казват, че тя е увреден експонат. Дано я купи ценител”, изрази надежда Цонев и подчерта, че подаръците от рокаджиите – вещи, музикални интрументи, са лично негови и са му дадени от големите музиканти в знак на уважение.
 
Рок историята на Каварна трябва да се запази, смята Кметъла, според когото има шанс твърдата музика да се завърне в града.

Цонев заяви, че не мисли за кметския пост, но по негови думи на общината е нужна глобална промяна. 

Общинският съветник изрази съжаление, че в Каварна няма туристи, въпреки че летният сезон е в разгара си.
 
„Плажът е празен, има туристи само около Каварна. Но защо да дойдат туристи? Тази година няма рок фест”, коментира Цонев, според когото има шанс рок фестивал да бъде организиран и във Варна.
 
За пета година Тутракан ще посрещне първото юлско слънце в компанията на Джон Лоутън и БТР. В концерта, посветен на Джулая, ще се включат общо 12 групи, обясни кметълът.
 
„Празникът се свързва с любовта към рока и свободата. Миналата година в Тутракан се събраха над 3500 души, сред които и много румънци. Хората отиват там, където ги тегли сърцето. Там ще бъде страхотен купон. Аз вече съм бек вокал на Джон Лоутън и ще пея „Free me”. Ще представя и книгата си „Кметълски истории”, похвали се Цонев.
 
Концертът ще бъде съпроводен и с импровизиран пътуващ музей. Цонко Цонев ще покаже на рокаджиите подаръците си от рок величия, сред които китари на „Manowar и барабаните на Доро Пеш.

Целият разговор с Цонко Цонев е в прикаченото аудио.