Имиджът на „Златни пясъци” страда заради сергиите, смята хотелиер
Имиджът на „Златни пясъци” страда заради сергиите, смята хотелиер / снимки: Дарик Варна, архив

Сергиите пречат и показват едно ниско качество на услугата в „Златни пясъци". А от това страда имиджът на курорта. Това мнение изрази пред Дарик Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите в „Златни пясъци".

Според Щерев, в този си вид бараките в курорта „Златни пясъци" не е добре да останат. „Не им е мястото там. Може да има отделни участъци, но не толкова много", смята хотелиерът. По думите му, е нормално сергиите да бъдат подредени по някакъв общ признак и да са оформени естетически.

Председателят на Съюза на хотелиерите в „Златни пясъци" разкри, че никой не ги е търсил за мнение, нито ги е информирал, че в Парламента ще се гласува законопроект за промени в Закона за устройство на територията.

Имиджът на Златни пясъци страда заради сергиите смята хотелиер
netinfo

Сергиите не стоят добре на фона на 5-звездните хотели, но трябва да се помисли и за дребния бизнес, смята варненският депутат от ГЕРБ Димитър Атанасов. Преди да стане народен представител, а преди това и общински съветник, Димитър Атанасов бе специалист "Спортно-плажни дейности" в "Златни пясъци" АД.

„Не ми се ще да кажа „Няма угодия", но наистина се сблъскват много интереси. От едрия собственик, който е дал много пари за хотела, за да привлече гости, и за дребните производители и търговци, които се прехранват от това", коментира депутатът. Според него трябва да има едно по-широко обществено обсъждане по въпроса.

Имиджът на Златни пясъци страда заради сергиите смята хотелиер
netinfo

Миналата седмица депутатите решиха сергиите в курортите да останат. Мнозинството не одобри идеята на депутата от ГЕРБ Емил Димитров бараките да бъдат премахнати от курортите с национално значение. Димитров предлагаше по алеите да останат само пейки, осветителни тела, табели, чешми, фонтани, да се продават картички и печатни издания, както и да се разполагат художници.

Председателят на парламентарната комисия по регионално развитие Любен Татарски от ГЕРБ коментира, че когато въпросът е обсъждан в комисията, е било единодушно мнението, че проблемът съществува и трябва да му се намери решение, но не е било възприето и гласувано положително поради това, че не е било достатъчно добре оформено. Той допълни, че е поет ангажимент да се подготви адекватно, добре и съгласувано предложение за решение на въпроса, което на по-късен етап да влезе като отделен закон за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията.

От Съюза на собствениците на хотели в Слънчев бряг веднага реагираха, като изпратиха протестно писмо до премиера. В което те настояват всички временни обекти от курорта да бъдат премахнати. Изказа се мнение, че Слънчев бряг прилича на „селски кокошкарник", а бичът „сергии за гащи, чорапи и кинкалерия" трябва да бъде изкоренен окончателно. Хотелиерите в Слънчев бряг изразиха и надежда, че въпросът ще намери друго решение на второ четене, в противен случай се заканиха да протестират.