И във Варна трафикът затруднява почистването на снега
И във Варна трафикът затруднява почистването на снега / Дарик Варна

Фирмите, които отговарят за снегопочистването в града – „Хидрострой”, „Инжстрой” и „Зебра”, работят усилено, над 25 машини са на терен. Това съобщи за Дарик началникът на общинската дирекция “Гражданска защита” Купен Пашов. Сняг вали в целия град, като най-голяма е снежна покривка във Владиславово, каза специалистът и допълни, че интензивният трафик в града затруднява движението на снегорините.

12 са автомобилите на „Хидрострой”, които почистват пътищата на Варна, съобщи шефът на компанията Николай Пашов. Още 10 автомобила са в готовност да излязат при необходимост.

“Хидрострой” и “Инжстрой” си поделят почистването в централната част на града. „Зебра” пък се грижи да няма сняг по пътищата в районите около Галата, местност Ракитника и Аспарухово.

Колите на градския транспорт се движат със закъснение, съобщиха от двете компании, които обслужват обществения транспорт на Варна. От фирма „Градски транспорт” заявиха, че забавянето е с около 10-15 минути, но нямат закъсали превозни средства. От „Транстриумф” казаха, че най-големи проблеми са имали в посока Игнатиево и Слънчево.