ГЕРБ хвърля морски бизнесмен в кметската надпревара
ГЕРБ хвърля морски бизнесмен в кметската надпревара / netinfo
Морският бизнесмен Свилен Крайчев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна. Това обяви адвокат Павел Димитров, общински и областен ръководител на партията, при посещение във Варна на лидера на сдружението Бойко Борисов.

47-годишният Свилен Крайчев е популярен в морските среди, но без опит в политиката. Роден е в Нова Загора. Завършил е ВВМУ.Работил е в БМФ. От 1992 г. е член на Борда на директорите на “Юнимастърс Лоджистикс Груп” - Варна и управител на “Интермодал” ООД.

Член е на Управителните съвети на Варненската търговска индустриална камара и Българската търговско-промишлена палата. Доскорошен председател на Българската асоциация на корабните брокери и агенти.

Снощи бяха обявени и кандидатите за районни кметове на ГЕРБ. За кмет на “Одесос” ще се кандидатира Пламен Пенев, на “Приморски” – доц. д-р Огнян Къчев, на “Аспарухово” – Иван Луков, “Владиславово” – Николай Костадинов и на “Младост” – Николай Апостолов.

Обявена бе и проектолистата за общински съветници във Варна. Списъкът оглавява Павел Димитров, следван от Данчо Симеонов и кандидат-кмета Свилен Крайчев.

Ако не на първия, то на втория тур на кметските избори във Варна ще бием, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Пред журналисти генералът разкри, че Димо Гяуров и Александър Йорданов са ходили на крака при него, за да искат подкрепата му за предстоящите местни избори.