Фрапорт пое официално летищата във Варна и Бургас
Фрапорт пое официално летищата във Варна и Бургас / netinfo
52-годишният кап. Андреа Андреев е новият директор на летище Варна, стана ясно на тържеството по повод влизането в сила на концесионния договор за гражданските летища във Варна и Бургас. Андреев е с 30-годишен стаж в гражданската авиация и над 8 000 летателни часа.

Немско-българският консорциум "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД днес отбеляза официално влизането в сила на 35-годишния концесионен договор за летищата във Варна и Бургас. Служителите на летищата ще бъдат автоматично преназначени на същите постове и със същите трудови възнаграждения.

Заместник-министърът на транспорта Юджел Атила прогнозира увеличение на постоянния състав на летището заради програмата на българо-немския консорциум за увеличаване броя на линиите, които да обслужва варненският аеропорт.

По силата на Програмата за квалификация и преквалификация на компанията ще бъде извършен анализ на работната сила на двете морски летища. Предвижда се служителите да преминат курс за повишаване на квалификацията в специализираната академия на "Фрапорт" в Германия, каза главният изпълнителен директор на "Фрапорт" Андреас Хелфер.