Данъчна емиграция за моряците обмисля ВМРО
Данъчна емиграция за моряците обмисля ВМРО / netinfo
Възможностите за данъчна емиграция обмислят във ВМРО, след като законопроектът им за облекчения на плаващите под чужд флаг моряци не е бил разгледан в парламента. Според проучване на партията моряците в Гърция и Румъния не плащали данъци. Двете страни били най-удобни за адресна регистрация за недоволните от данъчната политика на държавата. „Воеводите” в момента проучват дали идеята им e законово възможна .

По този начин не искаме да провокираме хората да напуснат България, което противоречи на възгледите ни, а да покажем, че държавата се държи като рекетьор, обясни областният координатор на ВМРО Костадин Костадинов. От началото на годината били спрени данъчни хайки срещу моряци, но те били наплашени и подавали декларации на общо основание. Адекватна информация не им давали и от НАП. Поради тази причина „воеводите” ще дават безплатни юридически консултации за всички заинтересовани всеки вторник между 15 и 18 ч. в партийния клуб на ул.”ул. “Цар Симеон” 26.

По неофициални данни моряците в България са 10 000. Миналата година ВМРО и ДСБ вкараха законопроекти в парламента, които предвиждаха всяко лице, което живее повече от 183 дни извън страната, да не бъде данъчно задължено у нас. Както и командированите също да не се облагат.