Д-р Красимир Петров: Промяната е възможна
Д-р Красимир Петров: Промяната е възможна / netinfo

Промяната е възможна и ние имаме капацитета да я осъществим. Това заяви мажоритарният кандидат за народен представител от ГЕРБ–Варна д-р Красимир Петров по време на среща с директорите на детските градини в район „Владиславово”.

Срещата бе инициирана от кандидата за депутат и ръководител на районната организация там Николай Костадинов. „Целта на подобни срещи е специалистите в различни области да споделят проблемите си, за да могат кандидатите на ПП ГЕРБ да поемат конкретни ангажименти. След време всеки от нас ще се отчете пред своите избиратели за свършената работа”, коментира д-р Петров. Според него само така ще бъде постигната промяна и ще бъде върнато доверието на хората в държавата.

На разговорите присъства и Емил Радев, шеф на групата на ГЕРБ в Общинския съвет и също кандидат за народен представител. Той заяви, че е против унифицирането на заплащането в образованието. „От 20 години проблемите на образованието се въртят в един порочен кръг и няма да се решат, като се пести от работни заплати и съкращение на кадри, защото без образование няма бъдеще”, категоричен бе Радев.

Според Николай Костадинов липсата на уважение към учителите и тяхната професия е един от основните проблеми в наши дни. Според него образованието е една от сферите, от които най-трудно се краде. Затова средствата, които се отделят за това перо, са малко. ГЕРБ обаче залага на антикорупционната политика, която ще върне в България европейските пари и това ще бъде добре за работещите в системата на образованието, особено в условията на икономическа криза, заключи Костадинов.