Борисов: Заради сигурност може да започнат да ни режат пари от Европа, притеснен съм
Борисов: Заради сигурност може да започнат да ни режат пари от Европа, притеснен съм / netinfo

Заради сигурност могат да започнат да режат пари от кохезионните фондове, заяви във Варна премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на новата площадка за отпадъци в регионалното депо край аксаковското село Въглен.

Борисов не уточни дали има индикации за подобни предстоящи ограничения по оперативните програми, но сподели, че се притеснява това да не се случи. „Кохезията е много важна, а пари в комисията няма”, каза Борисов, който изрази надежда, че това все пак няма да се случи.

По предложение на премиера всички присъстващи гости почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите при терористичните атаки в Париж.

„По отношение на сигурността всичко, което е трябвало да бъде направено, вече е факт. В момента в света няма човек, който да излезе и да каже, че няма риск, че сме в безопасност и че всичко ще бъде решено с едно движение.”

Борисов анонсира среща в Брюксел в края на седмицата на вътрешните и външните министри на страните членки на ЕС, на която ще бъдат обсъждани мерки за сигурност в Европа.

По повод изявлението на президента Росен Плевнелиев, че „Русия води хибридна война в Европа”, Борисов коментира:

"Аз не съм толкова голям ястреб и не влизам в такива теми, защото баланса в света е толкова крехък, че трябва много внимателно да си мерим думите.”