Бизнесдама оглави Общинския съвет в Аксаково
Бизнесдама оглави Общинския съвет в Аксаково / Община Аксаково

Светлана Добрева е новият председател на Общинския съвет в Аксаково. Това решиха на първото си заседание новоизбраните общински съветници. Бизнесдамата е представител на най-голямата група в местния парламент на Аксаково - тази на ГЕРБ.

Управляващата партия има 10 свои съветници в Аксаково, по трима вкараха БСП и "Солидарност", а експредседателят на ОбС Любомир Манолов е единственият съветник на Синята коалиция вмалкия град.

Новоизбраните съветници положиха клетва заедно с преизбрания за четвърти път кмет на Аксаково инж. Атанас Стоилов.

"Преди 12 години, когато пътувах с корабите на БМФ, не съм си представял дори, че ще полагам клетва да работя за една от най-хубавите български общини", каза Стоилов на тържественото първо заседание на градския парламент в състава му за мандат 2011-2015.

Стоилов благодари на съгражданите си за доверието и декларира, че ще работи с умножени сили и мотивация за интересите на общината, след като за четвъртия си мандат е получил най-високото доверие от съгражданите си - 72.4%. Първия си кметски мандат инж. Стоилов взе с 47% подкрепа през далечната 1999 г., след балотаж. Във втория си мандат влезе от раз с 56% доверие, а в третия - с 64%.

Пътната, канализационната и социалната инфраструктура ще са основните приоритети в работата на администрацията и ОбС в Аксаково в мандата 2011-2015, обяви Стоилов и благодари на държавната власт в лицето на областния управител Данчо Симеонов за партньорското поведение спрямо община Аксаково и нейните жители.