Автомеле на пътя за село Тополи, двама души загинаха
Автомеле на пътя за село Тополи, двама души загинаха / Sofia Photo Agency, архив

Двама души са загинали в тежка катастрофа на пътя между Варна и село Тополи, в близост до Пивоварната, съобщават от полицията. Сигнал за инцидента е подаден в 15:25 часа. Челно са се сблъскали лек автомобил „Фолксваген Голф” и автобус - фирмена собственост.

При изпреварване водачът на лекия автомобил загубил управление и се блъснал в дясната част на автобуса. На място загинали двамата мъже, пътуващи в колата – 21-годишният собственик на возилото, от Белослав, както и по-възрастен мъж, който засега остава с неизяснена самоличност.

„Момчетата в голфа бяха зад мен в посока Варна и по едно време ме изпревариха. Музиката бичеше. По едно време колата им почна да криволичи, изпуснаха управлението. Какво е станало, не знам. Помислих за секунда, че може би ще избегнат сблъсъка с автобуса, който се движеше съвсем нормално в противоположна посока. Но не успяха. Малшанс. Можеха да влязат в гората, да им се размине, но не стана така. Автобусът направи какво можа, но с това чудовище къде да отидеш. Движението беше натоварено и в двете посоки в този момент. Буквално влязоха под автобуса странично“, коментира свидетел на катастрофата пред Petel.bg.

Той повикал помощ на местопроизшествието. Автобусът е силистренски. В него не е имало пътници. Физически шофьорът му не е пострадал. Шокът от станалото обаче ще помни цял живот. „Как никой не спря, как никой не остана от другите участници в движението да видят какво става, да разкажат, че автобусът в случая няма никаква вина!?“, не може да повярва варненецът. Той посочи, че състоянието на голфа, такова каквото го завари екипът на petel.bg, е без никаква намеса от страна на „Гражданска защита“, пристигнала на място, за да помогне за изваждането на телата.

Част от голфа е останал след сблъсъка под предните колела на автобуса. „Отбих веднага след страшния удар. Отидох при младежите от голфа. Единият е буквално разчленен“, разказа ужаса от видяното варненецът. Посочи, че след сблъсъка само музиката от голфа все още е вървяла. Спрели я спасителите.