19 шампионски години за Дарик радио
19 шампионски години за Дарик радио / Sofia Photo Agency, архив

19 шампионски години навършва днес Дарик радио. Празничната програма за рождения ден на медията започна в 07:30 часа и ще продължи до 19:30 часа.

Повече от 40 ще са гост-водещите. Някои от тях ще имат собствени предавания, други ще четат новините.

По традиция, на 21 януари екипът на единственото частно национално радио преотстъпва местата си пред микрофоните на политици, музиканти, актьори, журналисти от други медии.

"19 шампионски години" е мотото, под което ще премине рожденият ден на Дарик.

Министърът на отбраната Аню Ангелов откри празничната програма на радиото. Предаването му "Равнис по Дарик" с участието на Гвардейския духов оркестър започна в 07:30.

Час по-късно в студиото ще влезе директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

След нея като водещи ще се изявяват банкерът Левон Хампарцумян и рекламният специалист Радослав Бимбалов, когото мнозина помнят от формацията "Замунда банана бенд".

В 10:30 е стартът на музикалното предаване "Урок по цигулка" на Татяна Дончева от БСП.

Основно джаз и рок ще звучат по Дарик между 11:30 и 13:30, благодарение на началника на Клиниката по белодробни заболявания във ВМА доц. Коста Костов и бизнесмена Огнян Донев. Първият е кръстил предаването си "Джаз и медицина", а шоуто на втория се казва "Огнян Донев рок шоу".

Забавни ще бъдат минутите между 13:30 и 14:30. Това е времето, отредено за актьорите от "Комиците" - Любо Нейков, Христо Гърбов, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов и Петьо Петков. В празничната програма за 19-тия рожден ден на Дарик ще участват още Стефан Вълдобрев, Камен Донев, Мая Бежанска, Денис Ризов.

Свои предавания ще имат министърът на финансите Симеон Дянков и депутатът от БСП Румен Овчаров.

Традиционното "Вълчев и Вълчев шоу" с водещия на "Седмицата" Кирил Вълчев и бившия министър на образованието Даниел Вълчев започва в 16:00 часа.

Времето от 17:00 до 18:00 е за Кеворк Кеворкян. Легендарният журналист ще разговаря 60 минути с премиера Бойко Борисов.

Лили Иванова пък ще представи някои от най-новите си песни в предаването си "Дарик Олимпия" с начален час 19:00.

И новините на Дарик в празничния ден също ще звучат по-различно от обикновеното. Ще ги представят Евгения Друмева, Милена Цветанска, Михаил Вешим, Любен Дилов-син, Иван Бедров, Венелина Гочева, Тошо Тошев, Светлана Джамджиева, Славка Бозукова, Максим Минчев, Силва Зурлева.

Обзорът в 12:00 е поверен на артистите Мария Сапунджиева и Васил Василев-Зуека, а обзорните новини в 18:00 ще бъдат представени от двойката Сергей Станишев - Илиана Йотова.

Ето какво казва за слогана "19 шампионски години" за тазгодишния рожден ден на Дарик програмният му директор Константин Вълков: "Тази думичка "шампион" крие в себе си, поне според мен, нещо далеч по-хубаво от това просто да си победител. Да си шампион е да си постигнал нещо чрез борба, да е имало съревнование, надпревара. За победител може и да си на второ място, на трето, и пак да си победител. Но, ако искаш да си шампион - няма как да завършиш втори".