Всички управляващи са длъжници на местната власт
Всички управляващи са длъжници на местната власт / Дарик радио Стара Загора

Бъдещото развитие на Стара Загора  и проблемите, които стоят пред местната власт обсъдиха по време на среща старозагорски депутати  и представители на общинската администрация.

Изграждане на депо за преработка на битови отпадъци, ускоряване изграждането на Градска пречиствателна станция, действащо летище, изграждането на многофункционална зала, съдбата на полигон Змейово, установяване собствеността на паметниците на културата, изграждането на съвременна транспортно-комуникативна система. Това бяха само част от дискутираните проблеми, по които бе потърсено съдействие за разрешаването им от народните представители. Всички те посочиха изграждането на подходите на  автомагистрала"Тракия" като приоритет номер едно за развитието на региона.

"Ще настояваме още следващата седмица да се срещнем с министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев по въпроса за автомагистрала"Тракия", защото не ни удовлетворява отговора, който получихме по време на парламентарния контрол", заяви депутатът от ГЕРБ Недялко Недялков.

Друг важен проблем е изграждането на регионалното депо за отпадъци. Според д-р Евгений Желев, депутат от Коалиция за България и бивш старозагорски кмет, депото трябва да бъде изградено на Мандра баир."Причините да се измести в Ракитница са финансови, но няколко милиона повече не са проблем, защото трябва да уважаваме мнението на хората и не е необходимо да се създава напрежение".

"Необходима е политическа воля, за да работим по общите въпроси, свързани с бъдещето на Стара Загора. Няма нищо лошо в това да бъдем лобисти за региона, от който сме избрани", сподели по време на срещата депутатът от ДПС Лютви Местан. Според него всички управляващи са длъжници на местната власт.

Дискусията за бъдещото развитие на региона се проведе в навечерието на Деня на Стара Загора - 5 октомври.