Пращаме военни в Украйна за учение на НАТО
Пращаме военни в Украйна за учение на НАТО / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Изложбата „Фотодесант“ на фотографа Вилхелм Йоцов ще бъде открита на 26 февруари от 11.00 часа във Военен клуб Стара Загора. Тя е посветена на 15-годишнина от членството на България в НАТО и представя мигове от дейността на българските военнослужещи при провеждане на военни учения и тренировки.

Вилхелм Йоцов работи от 20 години като фотограф в системата на Министерството на отбраната. Във фотосите си той е запечатал хиляди мигове от живота и службата на няколко поколения военнослужещи от Българската армия, а през последните години и на военнослужещи от страните членки на НАТО. Фотографиите му показват изпълнението на войнския дълг на военнослужещите от различните родове войски денем и нощем, лято и зима на фона на красиви кътчета от България.

Във фотоизложбата са уловени и мигове по време на провеждането на военни национални и международни  учения в нашата страна.

Вилхелм Йоцов е роден на 6 октомври 1958 година. През 1976 г. завършва Сержанското училище "Георги Измирлиев", след което е назначен за взводен командир в Първа софийска дивизия. През периода от 1988-2000 г. е назначен за началник на конферентния център в сградата на Министерство на отбраната. От 1 октомври 2000 г., до днес, той е цивилен служител - военен фотограф към военно формирование 22970.