В община Казанлък ще има подвижна избирателна кутия за хора с увреждания
В община Казанлък ще има подвижна избирателна кутия за хора с увреждания / Община Казанлък

Със Заповед № 1940/11.09.2014 г. на Кмета на Община Казанлък е образувана секция за гласуване с подвижна избирателна кутия на територията на община Казанлък.

До определения срок - 14 септември 2014 г., са постъпили 35 заявления от избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия на изборите за народни представители на 5 октомври 2014 г.

След проведените консултации на Кмета на община Казанлък с представителите на политическите партии бе определен съставът на подвижната секционна избирателна комисия.

Същата е съставена от 7 членове, от които двама представители на ПП ГЕРБ, по един за Коалиция „БСП Лява България", ПП ДПС, ПП Атака, Коалиция „Реформаторски блок" и Коалиция „България без цензура".

Съгласно указанията на Централната избирателна комисия заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия могат да се подават до 29 септември 2014 г.

Напомняме, че на 20 септември 2014 г. изчита срокът за подаване на заявления за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес за избиратели, които имат постоянен и настоящ адрес в различни населени места.