празник
празник / netinfo
Как се месят, точат и пекат гюзлеми ще демонстрират местни кулинари
 
За пореден фолклорен празник на хляба се готвят в старозагорското село Дълбоки.
 
И тази година организаторите от Народно читалище „Развитие” и кметството са подготвили интересна и ...вкусна програма. В съботния ден на площада на селото местни майстори ще покажат в изложба ръчно приготвени хлябове, погачи, месеници. Жури ще оценява изделията, а най-добрите ще получат награди. Как се месят, точат и пекат гюзлеми пък ще демонстрират на място дълбошки кулинари.
 
Празникът ще премине под надслов „Хляб наш насъщни”  като целта му е да съхрани българските традиции, които отдават почит към насъщния на трапезата ни.
 
Паралелно с „вкусната” част на програмата, на селския площад ще се изявят местни и гостуващи фолклорни колективи, които пазят автентичните  народни ритми. Площадът пред кметството ще бъде огласен от музиката, песните и танците на индивидуални изпълнители, на състави от селата Горно Ботево, Оряховица, Тракия, както и Клуб за народни танци „Загорци”.
 
Празникът на хляба в старозагорското село Дълбоки е тази събота, 15 юли от 10 часа и ще се проведе на площада пред кметството.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/