Ученици мерят знания за Европа
Ученици мерят знания за Европа / DarikNews.bg, архив

Интерактивна игра за ученици „Открий Европа" организират по повод седмицата „Европа - България".

Учениците ще се впуснат в серия от предизвикателства, които ще проверят техните знания за 27-те страни от Европейския съюз, наравно с тяхната способност за работа в екип и бързи реакции. В състезанието е предвидено един от шестте етапа да бъде посветен на инициативата на Регионална библиотека „Захарий Княжески" - препис на „История славянобългарска".

Отборите, съставени от трима или четирима ученика, ще бъдат разделени в зависимост от събраните точки и бързината, с която приключват успешно етапите на състезанието. Непосредствено преди обявяването на резултатите, всеки отбор ще представи пред останалите състезатели и гости интересни факти, които е открил по време на своето участие.

Освен с награди, предоставени от Европа Директно - Стара Загора, учениците ще се сдобият с нови знания за Европейски съюз и ще се научат да боравят с библиотечния каталог.

Състезанието „Открий Европа" ще се проведе в Регионална библиотека „Захарий Княжевски" от 13:30 часа. Организатори са Европа Директно - Стара Загора и Регионалната библиотека.