нов сфетофар на изхода на Казанлък
нов сфетофар на изхода на Казанлък / община Казанлък
От 13,00ч. на 22 юли до 13,00ч. на 25 юли ще се проведат 72-часови тестове на готовността за пускане в експлоатация на обект „Светофарна уредба на кръстовището на бул. „Княз Александър Батенберг“ с улиците „Чаталджа“ и „Надканижа“ в гр. Казанлък“. В посочения период ще бъдат извършвани изпитания на новоизградения светофар при експлоатационни условия, в съответствие с утвърден пусков график.
 
Ако тестовият период премине без забележки светофарната уредба остава в регулярен режим на работа и Община Казанлък ще започне поетапно синхронизиране на работата на всички светофари в града в единна система.
 

нов сфетофар на изхода на Казанлък
община Казанлък


Изграждането на светофарна уредба на кръстовището на бул.“Княз Александър Батенберг“ и улиците “Чаталджа“ и „Надканижа“ в ж.к.“Изток“ в източния край на Казанлък се наложи, защото и  двете улици са основни транспортни артерии в кв.“Изток“, носители на най-голямото транспортно натоварване, обходни артерии за близо 13 000 жители на кв.“Изток“ към „Арсенал“ и Индустриалната зона. Според досегашната регулация на движението в района затрудненията с потока на движение не бяха решени в достатъчна степен.
 

нов сфетофар на изхода на Казанлък
община Казанлък


Решението за изграждането на новата светофарна уредба бе взето след анализ на Агенция „Пътна инфраструктура“, която стопанисва държавния път бул.“Княз Александър Батенберг“ и препоръча на Община Казанлък на въпросното кръстовище регулирането на движението да се осъществява посредством светофарно съоръжение.