С награждаване на юбиляри учените отбелязват 1 ноември
С награждаване на юбиляри учените отбелязват 1 ноември / Dariknews.bg

Съюзът на учените в Стара Загора ще отбележи деня на народните будители - 1 ноември с тържество, на което ще награди членовете си, които отбелязват своя юбилей през тази година. „Поканили сме представители на община Стара Загора и на областната управа. Ще връчим грамоти на юбилярите", обясниха представители на Управителния съвет на организацията.

„Посрещаме празника с удволетворение. Има редица неща, които ни отличават от останалите съюзни звена като организацията на най-голямата международна научна конференция в страната и на Балканите, регистрираното издателство „Съюз на учените - Стара Загора", международното научно електронно списание „Наука и технологии" и други", разкриха още от Сюза на учените.

От организацията обявиха, че ще се опитат през следващата година да осигурят повече материално и финансово обезпечаване за провеждането на международната конференция през юни. „Нуждаем се от мултимедия, за да представяме проекти и разработки, да разширим границите и да заинтересуваме дори младите от нашата работа", обясниха учените.